Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Neves együttesek kurzusai a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak

By 2024.05.17.No Comments

A Budapest Táncfesztiválon fellépő neves együttesek előadásaik mellett kurzusokat is tartottak a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói számára.

A táncművész szak moderntánc szakirányának IV. évfolyamos hallgatói a Finnországból érkezett Susanna Leinonen Company workshopján vettek részt. Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy a társulat egyik tagja Phet Hanpaä 2022-ben végzett a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművész szak Moderntánc szakirányán.

Az olasz Nuovo Balletto di Toscana workshopján a Táncművész szak elsőéves modern-színházi tánc szakirányos növendékei vettek részt, akik emellett a másik neves együttes a kubai Acosta Danza munkájába is bepillanthattak, a táncos és próbavezető szak II. éves divattáncos hallgatóival együtt.

Köszönet a Nemzeti Táncszínháznak és Sándor Zoltánnak, hogy minden évben lehetőséget teremtenek az MTE hallgatói számára a Budapest Táncfesztiválra meghívott együttesek által tartott workshopok látogatására.

Ezek a lehetőségek nemcsak az Egyetem hallgatóinak szakmai fejlődéséhez járulnak hozzá, életre szóló élménnyel is gazdagítják őket.

Megszakítás