Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Benedetta Maria Carrara bekerült a Prix de Lausanne nyári kurzusára

By 2024.05.17.No Comments

Gratulálunk Benedetta Maria Carrarának, a Magyar Táncművészeti Egyetem ötödik évfolyamos klasszikus balett hallgatójának, aki bekerült a Prix de Lausanne nyári kurzusára és a verseny előválogatójára.

Benedetta évfolyamvezető mestere Fodorné-Molnár Márta, az Egyetem rektora.

A Prix de Lausanne szervezői által a fiatal táncosok számára javasolt Summer Intensive – European and International Preselection 2024 elnevezésű hatnapos intenzív workshopra 2024. július 8. és 13. között kerül sor, idén a Vaud-i Alpokban, Villars-sur-Ollon gyönyörű környezetében.

Fotók: Csillag Pál

A kurzus célja, hogy felfedezze a fiatal és ígéretes tehetségeket és néhányuk előtt megnyissa a Prix de Lausanne, Európa egyik legelismertebb balettversenyének kapuit. A résztvevők egy héten át intenzív órákon, képzésen vehetnek részt világhírű tanárokkal, mesterekkel.

A kizárólag európai előválogatásra épülő elmúlt négy esztendő után 2024-ben első alkalommal a nyári intenzív kurzus a fiatal nemzetközi táncosok előtt is nyitva áll. Így jutott ehhez a szép lehetőséghez Benedetta Maria Carrara, a Magyar Táncművészeti Egyetem ötödik évfolyamos hallgatója is.

Gratulálunk Benedettának és felkészítő mestereinek!

Megszakítás