Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

A Magyar Táncművészeti Egyetem épületeinek energetikai fejlesztése

By 2023.12.10.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem elkötelezett az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérésben, szem előtt tartja a széndioxid kibocsátás csökkentését és az erőforrás hatékony felhasználását. Ennek érdekében épületeinek energetikai fejlesztését tervezi. A most záruló projekt során elkészültek az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását alátámasztó tervek, energetikai számítások.

A projektet teljes egészében a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 10,0 millió forint.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) stratégiai célja ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, amely az épületek energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások megvalósításához biztosít alapokat.

A napokban zárult projekt során a Magyar Táncművészeti Egyetem elkészítette az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását alátámasztó terveket, energetikai számításokat, amelyek biztosítják az alapot a későbbiekben megvalósuló fejlesztéshez, így decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek kerülnek beépítésre, amelyek a későbbiek során hozzájárulnak az épületek energiahatékonyságának javításához és a megújuló energiafelhasználáshoz.

A projekt az az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg.

 

További információ kérhető:

Gáspár Emese, innovációs rektorhelyettes

Magyar Táncművészeti Egyetem

Cím:1145 Budapest, Columbus utca 87-89.

Tel: +36 1 273 3447

KEHOP-5.2.15-21-2022-00014

Megszakítás