Skip to main content
HírekKiemelt

A Magyar Táncművészeti Egyetem októberi programajánlója

By 2023.09.24.szeptember 25th, 2023No Comments

A növendékek, hallgatók részvételével idén ősszel is sok értékes program lesz a Magyar Táncművészeti Egyetemen, nem csak a campuson, azon kívül is. Szeptemberben eseménydúsan indult az új tanév, a Nagy Táncválasztót workshopok és betanítások követték, Schumicky Endre, Carola Sicheri és Yamamoto Shori vendégművészekkel és fontos esemény volt a Prima-díjátadó Gála Szolnokon. A Néptánc szakirány hallgatói közreműködőként megkezdték a János vitéz próbáit az Erkel Színházban, melyet szeptember 23-án mutattak be először.

Akik lemaradtak a szeptemberi bemutatóról, október 7-én megtekinthetik a János vitéz c. darabot az Erkel Színházban, az egyetem hallgatóinak közreműködésével. 

Hasonlóan fontos eseményeket és látogatásokat tartogat az október is az MTE-n.

A hónap elején japán küldöttség érkezik az intézménybe, majd Koreából is ellátogatnak a Magyar Táncművészeti Egyetemre, október 17-én.

Az Erkel Színház mellett az Magyar Állami Operaházban is találkozhatnak a Moderntánc és Színházi tánc szakirány hallgatóival: október 7-én a Nabucco előadás keretein belül, melyet további négy alkalommal láthat a közönség. Az előadás Kesselyák Gergely látványos rendezésében a hatalmi és vallási erőviszonyok változását, az első szentély lerombolását és a babiloni fogság történetét a világtörténelmi korszakváltások örök körforgásában mutatja be.

A Lépésről lépésre előadás 2022. októberében a Nemzeti Táncszínházban (Fotó: Csillag Pál)

Továbbá október 21-én a Balett szakirányos hallgatók léphetnek a Nemzeti Táncszínház színpadára, a Lépésről lépésre előadás keretében.

A tervek szerint október 24-én, kedden délelőtt kerül sor a nevezések alapján egyre több versenyzőt vonzó nemzetközi balettverseny, a Budapest Ballet Grand Prix “Egy hónappal a BBGP előtt” címet viselő sajtótájékoztatójára.

Majd október 28-tól beköszönt az őszi szünet az intézményben, de addig is rengeteg izgalmas esemény vár a hallgatókra és az érdeklődőkre, ezért érdemes követni az MTE honlapját és közösségi média felületeit – Facebook, Instagram, TikTok – friss hírekért, eseményajánlókért.

 

 

Megszakítás