Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

A sikeres versenytáncpáros is a Magyar Táncművészeti Egyetemen tanul

By 2023.03.23.No Comments

Balla Petra és Szalai Dénes a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncos és próbavezető szak Modern társastánc szakirány hallgatói. Több mint 10 éve táncolnak együtt, 12-szeres magyar bajnokok és külföldön is megcsillantották már tehetségüket. A felnőtt standard világranglistán a 27. helyet foglalják el, amivel az egyik legsikeresebb magyar versenytáncpárosnak vallhatják magukat.

A fiatal táncosok nem tagadják, nehéz, de nem megoldhatatlan feladat összeegyeztetni a rengeteg edzést, a munkát az egyetemi életükkel. Vitathatatlan, hogy mindkét területen vannak szép eredményeik. A beszélgetés elején, amikor a legnagyobb sikereikről kérdeztük Petrát és Dénest, kiderült, a válasz egyáltalán nem könnyű.

„Nehéz egy eredményt kiválasztani, amire a legbüszkébbek vagyunk. Talán az ifjúsági vb-döntőt említhetem, ahol a 6. helyen végeztünk, de ugyanígy kiemelhetem a tavalyi felnőtt világbajnokságon elért 23. helyet vagy a felnőtt magyar bajnoki címeket. Ezek az eredmények, sikerek jó érzéssel töltöttek el bennünket és elegendő alapot adnak a folytatásra.” – idézte fel Dénes közösen elért eredményeiket, de hozzátette, hogy szeretnének még hasonlóan komoly sikereket felmutatni.

Arra a kérdésre, hogyan egyeztethető össze a versenyzés az egyetemi órákkal, Petra úgy felelt, nagy könnyebbség számukra, hogy esti tagozaton tanulnak, így több lehetőségük van beépíteni az edzéseket a mindennapokba. Talán a nappali tagozaton zajló oktatás nem is férne bele az életükbe… Petra úgy fogalmazott,  hasznos és élvezetes számukra az MTE falai közt tanulni.

„Szerintem nagyon jó a közeg, megannyi hasznos információhoz jutunk, és számtalan stílussal megismerkedhetünk. Mélyebb szakmai tudást sajátítunk el, így színesebbé válik művészi palettánk és a karrierünk is.”

Szalai Dénes táncpartnerével egyetértésben arról is beszélt, milyen ambícióik vannak a jövőben a versenytánccal kapcsolatban.

„Nyilván szeretnénk a lehető legmagasabb szinten képviselni magunkat és Magyarországot. Konkrét álmunk igazából nincs, élvezzük a táncot, a fellépéseket. Kiderül, hogy meddig tudunk eljutni, de szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból. Ezen dolgozunk minden nap és ezért is tanulunk itt a Magyar Táncművészeti Egyetemen.”

Megszakítás