Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

A tanév végeztével sem értek véget a jelentős események a Magyar Táncművészeti Egyetemen!

By 2023.07.01.No Comments
A Magyar Táncművészeti Egyetem vendége volt África Hernández Castillo balettmester, aki a Brnói Nemzetközi Balettverseny résztvevőinek és a vizsgakoncert nem végzős szereplőinek tartott gyakorlatokat.

A mesternő, aki az MTE-n kitüntetéssel szerzett klasszikusbalett-pedagógus diplomát Éhn Éva vezetésével, korábban Zaragozában, Koppenhágában és Hannoverben táncolt, majd világszerte neves társulatok balettmestere volt. Többek között a madridi Compañía Nacional de Danza(CND), a Ballet Nacional de Perú és a Ballet Municipal de Lima, valamint az Augsburg Ballet társulatainál alkotott.

África Hernández Castillo Reich Margittal és Szőnyi Nórával

África Hernández Castillo rendszeresen visszatért az MTE-re, ahol többek között Szőnyi Nóra és Reich Margit képezték tovább, miközben Spanyolországban az Altea – University Miguel Hernández professzora lett. Később a Valenciai Konzervatóriumba is visszatért tanítani és számtalan metodikai könyvet adott ki – mindvégig a Magyar Táncművészeti Egyetemen elsajátított Vaganova-módszer alapján.
África nemcsak korábbi magyar  mestereiről beszélt elismeréssel, de a jelen balettnövendékeiről és hallgatóiról is, hiszen néhánynapos tartózkodása alatt megtekintette a végzős balettművész hallgatók vizsgakoncert próbáit is.
(Címlapfotó: Csillag Pál)
Megszakítás