Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Alfie Pearce: Mindig van min dolgozni…

By 2023.02.18.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett szakirányának végzős hallgatói február 15-én színpadra állították képesítő vizsgájuk gyakorlatait, melyet az intézmény fiatalabb diákjai is megtekinthettek. Az előadás után Alfie Pearce, a végzős évfolyam brit hallgatója boldogan nyilatkozott a bemutatóról, és arról is beszélt, miért szeret az MTE falai között tanulni.

Hogyan készültök a vizsgára?

Ez tulajdonképpen egy folyamat volt. Pár hónapja kezdtünk dolgozni rajta és lassan, alaposan építjük fel az egészet. Hétről hétre több ugrást, forgást gyakoroltunk, amikben sok segítséget kaptunk a mesterünktől. Szép lassan hozzászokunk és idővel eljutunk arra a pontra, hogy a testünk el tudja viselni ezt a terhelést. Így aztán újra és újra eltáncoltuk a gyakorlatokat, próbáltuk fejleszteni az állóképességünket és a technikánkat, amennyire csak tudtuk, hogy kihozzuk magunkból a lehető legjobbat, és ezt mutassuk meg a közönségnek. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam bizonyos szempontból, mint a próbák előtt. Hétfőn még jobbak leszünk. 


Hogy élted meg a felkészülés folyamatát? 

Minden percét élveztem, nagyon izgalmas volt, mindemellett nehéz és megterhelő. Úgy érzem mindig van min dolgozni, de most elégedett vagyok azzal, ahová eddig jutottam.

Hogy érzed magad a Magyar Táncművészeti Egyetemen? 

Nagyon szeretek itt tanulni, mert csodás a légkör, nagyon jó a társaság, kiváló tanárok vesznek körül, számtalan lehetőséget kapunk és rengetegszer állhatunk színpadra. Számomra nagyon sokat ad az egyetem, ahogy a többi hallgatónak is, úgy gondolom.

A klasszikus balett szakirány utolsó éves hallgatói február 20-án állnak a vizsgabizottság elé a színpadon bemutatott gyakorlatokkal.

Film az eseményről ITT

 

Megszakítás