Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Aranyéremmel díjazták Andrea P. Merlo végzős hallgatókról készített fotósorozatát Párizsban

By 2023.08.29.No Comments

Andrea Paolini Merlo „Movements” fotósorozata Aranyérmet nyert a PX3 2023 – Prix De La Photographie Paris fotóversenyen. A sorozatot a Fine Art/People kategóriában sorolták a legjobbak közé 2023-ban.

Andrea Merlo az előző tanévben készítette el az MTE végzős klasszikus balett hallgatóival a Movements sorozatot, Fodorné Molnár Márta és Macher Szilárd évfolyamvezetők kérésére. A képek – többek közt – a vizsgakoncert műsorfüzetébe kerültek.

A fotók elkészültében nagy szerepet játszott az évfolyamvezetők elképzelése, így közösen alkották meg az elegáns, esztétikus színvilágot, ami tükrözi a klasszikus balett eleganciáját. Emellett azonban az alkotó és a hallgatók kreativitása is hozzájárult, hogy a végeredmény ekkora sikert arasson.

A Fine Art kategória az esztétikáról szól, a minősítésben nagy hangsúlyt fektetnek az elegancia és a kifinomultság megjelenésére, ami a klasszikus balettban mind megtalálható. Andrea Merlo számára hatalmas elismerés, hogy egy ilyen színvonalas versenyen értékelték a munkáját, valamint nem csak, mint fotós, hanem mint balett-táncos is nagyra becsüli, hogy a fotók témáját, magát a klasszikus balett szépségét díjazták.

Andrea P. Merlo 1992-ben szerzett diplomát a Magyar Táncművészeti Főiskolán, így a táncművészet, és elsősorban a klasszikus balett nem áll távol tőle. A fotósorozat elkészítésében nagy előnyt jelentett számára táncos múltja, ami a végeredményen, a fotókon egyértelműen látszik.

Megszakítás