Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Az MTE oktatójának sikere Brüsszelben

By 2022.12.10.No Comments

Safranka-Peti Zsófia táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatója nyerte a közönségdíjat a múlt héten megrendezett Brussels Dance Contest 2022 eseményen, amelyen a 10 döntős egyikeként vett részt.

Safranka-Peti Zsófia saját ICON című koreográfiájával érte el a szép sikert és díj fontos része, hogy következő évadban bemutathatja legújabb munkáját az egyik ismert brüsszeli fesztiválon.

A versenyre csak saját koreográfiával lehetett nevezni és a kiválasztott legjobb 30 táncos a középdöntőbe jutott. A versenynek erre a szakaszára, amelyet Brüsszelben, az Ultima Vez stúdiójában rendeztek meg egy teljesen új szólót kellett készíteni. A zsűritagok a brüsszeli táncélet jeles együtteseiből érkeztek, az Eastman Sidi Larbi, az Ultima Vez, Peeping Tom vagy a La Fabrique de la Dansa művészei.

A zsűri véleménye alapján került a legjobb 10 közé Safranka-Peti Zsófia, akinek 2022-ben már harmadik munkája jutott döntőbe nemzetközi versenyen. A finálét november 27-én a Centre Culturel d’Uccle színpadán rendezték, a Festival Antigone rendezvény keretei között. A döntőben két díjat osztottak, az egyik a közönségdíj, amelyet a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatója érdemelt ki.

Gratulálunk!

Megszakítás