Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Szeretnél táncművész lenni? Jelentkezz a Magyar Táncművészeti Egyetemre!

By 2022.12.11.december 13th, 2022No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem felvételt hírdet a 2023/24-es tanév felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész szakirányon valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra, amelynél a következő tanévben az osztály közösen indul.

Az összesen kilencéves balettművészképzés a hivatásos táncművész pályára készít fel, ebből az első hat év az előkészítő, melyet – sikeres felvételi vizsga esetén – három év felsőoktatási alapképzés követ, ami egyetemi BA-oklevéllel zárul. Elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2022/23-as tanévben fejezik be az általános iskola 4. osztályát és nem idősebbek 12 évesnél.

Diótörő keresztmetszet (Fotók: Csillag Pál)

A növendékek a mindennapos (rendszeres színpadi fellépéseket is magába foglaló) szakmai gyakorlati  képzéssel párhuzamosan közismereti tanulmányaikat az egyetem nyolc osztályos Nádasi Ferenc Gimnáziumában végzik. A Columbus utcai campuson igény esetén kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani és az egyetem az étkezés költségeihez is hozzá tud járulni.

Az előkészítős felvételi jelentkezési határideje január 6., a felvételi időpontja 2023. január 14., szombat. 
A moderntánc és színházi tánc szakirányra elsősorban azok a lányok és fiúk jelentkezhetnek, akik a 2022/2023-as tanévben fejezik be az általános iskola 8. osztályát, illetve ennek megfelelő tanulmányaikat, és nem idősebbek 16 évesnél.

 

Ez az osztály az előkészítő évfolyamok idejére most közösen indul : BA felvételi a színházi tánc szakirányra 2024-ben, a moderntánc szakirányra 2025-ben lesz. 
Kérdések, információk: gonczi.renata@mte.eu
Megszakítás