Skip to main content
Hírek

Az RTL Klub Reggeli c. műsorának vendégei voltak vezető oktatóink

By 2022.02.12.május 11th, 2022No Comments

Szép meghívásnak tett eleget az MTE két oktatója, vezetője. Múlt héten előbb Hájas Katalin, a Társastánc és Divattánc Tanszék vezetője volt a legnézettebb reggeli televíziós műsor vendége, majd szerdán Fodorné Molnár Márta, egyetemi tanár, intézményünk mb. rektora is a stúdióba látogatott.

A témát mindkét esetben a modellváltás során megújuló egyetem, a felvételi időszak és a kiemelkedő szinvonalú szakmai munka adta. A Magyar Táncművészeti Egyetem nagy hangsúlyt fektet a kiemelkedő szinvonalú tánc és pedagógiai oktatatás hagyományainak megőrzésére, így az alapvető kérdésfelvetés, mely szerint “Mitől olyan sikeres a magyar egyetemi szintű táncképzés? “, helyénvalónak tűnt.

Az MTE megbízott rektora, Fodorné Molnár Márta erre többek közt azt válaszolta, tulajdonképpen a világon egyedülálló az a modell, amely az egyetemen megvalósul.

“Egyrészt nagyon magas szinvonalú képzést biztosítunk, másrészt egyetemi diplomával végeznek a táncosok. Ilyen a világon nincs sok! – hangsúlyozta Fodorné Molnár Márta, az egyetem vezetője.

A két beszélgetést az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni

Interjú Fodorné Molnár Márta rektorral.  

Interjú Hájas Katalin tanszékvezetővel. 

Megszakítás