Skip to main content
Hírek

Izgalmas kiadvány, nem csak musicalkedvelőknek

By 2022.02.03.június 19th, 2022No Comments

Nem csupán az előadóművészet és műfajelmélet iránt érdeklődők, hanem a musicalkedvelők számára is izgalmas olvasmányt nyújt Lanszki Anita legújabb könyve, melynek címe: A hollywoodi filmmusical története és műfaji sajátosságai. A 80 oldalas érdekes kötet már kapható a jegyzetboltban.

Milyen színpadi előzményei voltak a 20. század egyik legnépszerűbb tömegfilmes műfajának, a filmmusicalnek? Mi a különbség a filmmusical és a színpadi musical között? Milyen alműfajai vannak a filmmusicalnek? Hogyan alakult át a klasszikus hollywoodi musical a ’60-as években? Létezik-e olyan filmmusical, amely egyben szerzői film is? Hogyan egyesíti magában a posztmodern filmmusical a klasszikus műfaji tradíciókat és a modern szerzői szemléletmódot? Értelmezhető-e a filmmusical a 21. század sorozatkultúrájában?

Dr. Lanszki Anna

Nemcsak az előadóművészet és műfajelmélet iránt érdeklődők, hanem a musicalkedvelők számára is izgalmas olvasmányt nyújt Lanszki Anita legújabb könyve, melynek címe: A hollywoodi filmmusical története és műfaji sajátosságai. A 13 fejezet mintegy 80 oldalon mutatja be a zsáner fejlődéstörténetét és műfaji transzformációit a hangosfilm megjelenésétől napjainkig.

Kapható a Magyar Táncművészeti Egyetem jegyzetboltjában 2500 Ft-os áron. (Budapest, Columbus utca 87-89)

Megszakítás