Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemeltUncategorized @hu

Balettvizsga és felvételi Dunaharasztin

By 2024.02.13.február 14th, 2024No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem Előkészítő Balett Stúdiója Dunaharasztin tavaly szeptemberben kezdte meg működését, ahol most vizsgát és pótfelvételit hirdettek meg.

Országos előkészítő programot indított az elmúlt években a Magyar Táncművészeti Egyetem, amely jelenleg hat vidéki helyszínen működik, ezek közül az egyik Dunaharasztin.

Fotók: Tóth Gábor / dunaharasztionline.hu

A képzés fő célja, hogy az egyetem felsőfokú előkészítő klasszikus balett szakmai képzésének I. évfolyamára találjanak és felkészítsenek tehetséges gyerekeket. A képzésben való részvétel – amely az általános iskola alsó tagozatos tanulóinak biztosított (6 és 10 év közötti fiúkat és lányokat várnak) – felvételihez kötött, amellyel már előzetesen kiszűrhetők olyan adottságból vagy egészségügyi problémákból adódó tulajdonságok, amelyek megakadályozzák a magasabb fokú klasszikus balett tanulmányokat.

A Tehetségcentrumokban folyó képzés önköltséges, díját a családok az Egyetem részére fizetik. A felvételin a gyerekek fizikai adottságait és koordinációs képességeit mérik fel csoportos és egyéni gyakorlatok keretében.

A felvételi Dunaharasztiban rendben lezajlott, aki azonban a városban vagy a környéken érdeklődik a képzés itánt, keresheti Hommer-Godó Enikőt (hommerbalett@gmail.com ; +36202382790).

A Dunaharaszti online szerkesztősége meghívást kapott az egyik próbára, és a lap munkatársai, meg persze az olvasók bepillantást nyerhettek az ott zajló munkába.

A vidékre kihelyezett Tehetségcentrumok kialakításának elsődleges célja a tehetségek felfedezése, gondozása, a szülők bevonása annak érdekében, hogy a valóban tehetséges gyerekek megkezdhessék tanulmányaikat a Magyar Táncművészeti Egyetemen.

A Magyar Táncművészeti Egyetem várja az érdeklődőket az ország minden pontján. Részletes információk ITT. 

Emellett érdeklődni Szitt Melinda balettmesternél, egyetemi mesteroktatónál, a képzés szakmai vezetőjénél lehet.

AZ EBS STÚDIÓ ELÉRHETŐSÉGE:

 

Megszakítás