Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Vezető társulatok workshopja Budapesten!

By 2024.02.12.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetemmel kiváló szakmai kapcsolatot ápoló Nemzeti Táncszínház a Budapest Táncfesztivál keretében idén is nemzetközileg elismert külföldi társulatokat hív Budapestre. Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház igazgatója a korábbiakhoz hasonlóan úgy egyezett meg a Magyarországra érkező társulatokkal, hogy vezetőik és táncművészeik tartsanak workshopot vagy master class-t, amelyen a két intézmény erős kapcsolata miatt a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is részt vehetnek.

A tervek szerint 2024. április 27-28-án a Nagyteremben mutatkozik be az olasz Nuovo Balletto di Toscana, május 4-5-én a kubai Acosta Danza, május 10-én pedig a finn Susanna Leinonen Company ad elő a Nemzeti Táncszínházban.

Ahogy a bevezetőben írtuk: Az intézmény úgy egyezett meg a társulatokkal, hogy vezetőik vagy táncművészeik tartsanak workshopot vagy master class-t a Budapesten töltött idő alatt.

“Pulcinella, uno di noi” – Nuovo Balletto di Toscana

A hallgatók számára komoly szakmai lehetőség, hogy részt vehetnek ezeken az eseményeken és közismert művészekkel találkozhatnak. Mindez esély arra, hogy a fiatalok további friss és mai stílusokkal ismerkedhessenek meg, szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki és – adott esetben – felhívják magukra a figyelmet.

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója (Forrás: Nemzeti Táncszínház)

A most zajló egyeztetések alapján a workshopokra a Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán színháztermében és a Nemzeti Táncszínház épületében kerülne sor. Pontosítás később várható.

A Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Fodorné Molnár Márta örömmel üdvözölte a lehetőséget.

“Nagyon szépen köszönöm az Egyetem hallgatói nevében is a lehetőséget. Azt külön is, hogy a Nemzeti Táncszínház mindig gondol az Egyetemre. Nagyszerű alkalom mindez a hallgatók szakmai fejlődésre.”

 

Címlapfotó: Body – Susanna Leinonen Company 

 

 

Megszakítás