Skip to main content
Blog

Baskiné Péterfia Annamária ápolónő tanácsai Home Office munkavégzés, online oktatás esetére

By 2020.04.27.január 30th, 2022No Comments

Kedves kollégák, tanulók, szülők!

A Home Office munkavégzés, illetve online tanulás új kihívások elé állít mindenkit, akit csak érint. Elméletileg a tanulás és munkavégzés idejének nagy részét a számítógép előtt ülve töltjük ezekben az időkben. Az ülőmunka veszélyeivel sokan tisztában vagyunk, ezek most bennünket is fenyegethetnek (elhízás, gerinctáji fájdalmak, alsó végtagi fájdalmak, keringési problémák, stb.).
Javaslataim a következők: ha sokat kell a gép előtt ülnünk, kb. 45 perc, de másfél óránként mindenképpen keljünk fel, szellőztessünk ki, igyunk egy pohár vizet, esetleg együnk egy gyümölcsöt. Ügyeljünk a helyes testtartásra, lehetőleg ne görnyedten, ne hajlított lábbal üljünk, sőt, nyújtott lábunkat kicsit megemelve javíthatjuk az alsó végtag keringését, így kíméljük a visszereinket is. Ne üljünk a sarkunkon, és ne tekerjük a lábunkat a szék köré, nem tesz jót az ízületeinknek.
Amennyiben eddig is sportoltunk, az nagyon pozitív, óvatosan emelhetünk az edzésen, ha bírjuk, és minden rendben van. Ha nem mozogtunk rendszeresen, akkor itt az ideje óvatosan elkezdeni, edzettségtől és fizikumunktól függően. Kezdhetjük lassan, fokozatosan emelkedő mértékben, hogy elkerüljük az ülőmunkával járó esetleges nem kívánt súlygyarapodást, és egyéb kellemetlen jelenségeket.

Kedves tanulók, ifjú táncosok!!

Aki szépen végzi az online órákat, iskolait és szakmait egyaránt, annak nagyon jók az esélyei a folytatásra. Azért mindenki legyen óvatos a képességfejlesztéssel, mert most nem áll mellettetek a gyógytornász, a masszőr, de Mády professzor úr sem.  Ne sérüljön le senki!!! Természetesen a járványügyi szabályokat szigorúan tartsátok be, Rajtatok is múlik, hogy gyorsabban véget érjen a veszélyhelyzet, és ismét a szokásos mederben folyhasson az élet (tánc, próbák, fellépések, vizsgák, stb.).

Akik pedig majd érettségizni fognak, nekik nagyon szurkolok, és sikeres vizsgát kívánok. Tudom, hogy nagyon készültök, bízom Bennetek.

Nagyon hiányoztok, remélem minél hamarabb visszaáll a rend, és Egyetemünk  ismét a régi lesz.

Ápolónőtök: Baskiné Péterfia Annamária (Annamari néni)

Megszakítás