Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Csipán Csenge a Dutch National Balletnél

By 2023.07.27.augusztus 6th, 2023No Comments

A 2023/24-es tanévben már végzős klasszikus balett hallgató, Csipán Csenge a Dutch National Balletnél töltött két hetet nyári kurzuson.

Barna Mónika mesternő tanítványát a kurzuson a Royal Ballet társulat tagjai, a HET National Ballet Junior Company vezetője és a Stuttgart Ballet társulat mestere is tanította.

Az MTE hallgatója elmondta, hogy július 11-től 21-ig tartott az Amsterdam International Summer School 2023, amelyet a Dutch National Ballet Academy és a Dutch National Ballet közösen rendezett.

A világ számos pontjáról érkeztek ide balettnövendékek, legtöbben az Egyesült Államokból, Franciaországból, Litvániából, Angliából és Spanyolországból – tette hozzá Csipán Csenge. – A kurzust az amszterdami Operaházban, a Dutch National Ballet próbatermeiben rendezték meg, ami mindannyiunk számára inspiráló volt. A leghasznosabbnak számomra pas de deux órák voltak, amit David Makhateli vendégtanár, a londoni királyi Balett korábbi szólótáncosa, a D&D Productions és a Grand Audition alapító igazgatója tartott. Az ő instrukciói nagyon sok segítséget jelentettek, a Don Quijote pas de deux (III. felvonás) betanulásában, amit hatalmas élmény volt eltáncolni. A kurzus végen előadásra került sor, aminek érdekessége, hogy az összes hallgató megmutathatta tudását, mindenfajta megkülönböztetés nélkül.”

Gratulálunk, egyben remek utolsó évet kívánunk Csengének!

Csipán Csenge, David Makhateli mellett látható

Megszakítás