Skip to main content
Hírek

Egy tánc az élet! A Táncművészeti Egyetem az Educatión

By 2022.01.13.június 19th, 2022No Comments

Megkezdődött a Hungexpón a 22. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás, amelyen bemutatkozott a Magyar Táncművészeti Egyetem központi helyen lévő standja is. Hallgatóink és a Tanulmányi Igazgatóság munkatársai minden kérdésre választ adtak és várják az érdeklődőket pénteken és szombaton is.

A reggeli megnyitón részt vett Fodorné Molnár Márta, egyetemi tanár, az MTE megbízott rektora, Kiss János, az MTE-t fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Kossuth-díjas balettművész és Gáspár Emese képzésfejlesztési és innovációs rektorhelyettes is.

Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitóbeszédében kiemelte:

„Tizenkét éve dolgozunk azon, hogy a magyar fiatalok valóban a jövő nyertesei legyenek, és ebben a biztonságos, jól élhető, szerethető országban tervezzék a jövőt.”

Az ITM vezetője köszöntőjében hozzátette: ez az oka annak, hogy korábban soha nem látott összeget fordít a magyar állam a felsőoktatásra. Tavaly a GDP 1,3 százalékét költötték az egyetemekre, 2022-ben pedig – a több mint ezermilliárd forint fejlesztési forrást is beleértve – ez az arány 1,9 százalék lesz, amivel Magyarország a felsőoktatás finanszírozásában az európai éllovasok közé tartozik – mondta.

A miniszter felidézte: 2014-ben döntöttek a felsőoktatás átalakításáról, és egy olyan struktúrát vázoltak fel, amely versenyképesebbé teszi az egyetemeket azáltal, hogy szabadabb működési környezetben a piaci elváráshoz igazítja a képzési kínálatot és tartalmat. A fejlesztések célja egyértelmű: a magyar tudás, az innováció, a tehetség bázisán a gazdaság és a közszolgáltatások igényeire nyitott, a vállalatokkal szorosabban és hatékonyabban együttműködő egyetemek létrejötte – mondta Palkovics László.

Az oktatási seregszemlén a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehetnek részt és megismerkedhetnek a felsőoktatás aktualitásaival. Idén közel 90 kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt a kiállításon. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

Már kora délelőtt számos érdeklődő diák állt meg egyetemünk standjánál, hogy felvilágosítást kérjen intézményünk oktatási kínálatáról, sokan pedig egyszerűen csak kíváncsiak voltak arra, kik vagyunk mi. Mint ismert, idén egyetemünk hallgatói, oktatói és munkatársai központi helyen várják az érdeklődőket. Az MTE január 14-én, pénteken délután 4 óra 25 perckor mutatkozik be a nagyszínpadon. Nézd meg élőben előadásunkat. Ígérjük, érdemes lesz!

 

Forrás: mte.eu, hirado.hu

Megszakítás