Skip to main content
Hírek

Elhunyt Schanda Beáta

By 2022.06.01.június 19th, 2022No Comments

Méltósággal viselt súlyos betegségben elhunyt Schanda Beáta Bánffy-díjas egyetemi docens a Magyar Táncművészeti Egyetem művészeti menedzsere, aki a közelmúltban kapta meg Egyetemünk legrangosabb kitüntetését a Lőrinc György-díjat.

Schanda Beáta több mint két évtizede volt a Magyar Táncművészeti Egyetem művészeti menedzsere, később egyetemi docense, aki 1975-től a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán tanult könyvtár, ének-zene szakon, 2005-ben a Pécsi Tudományegyetem művelődésszervező szakán végzett, majd 2015-ben a Magyar Táncművészeti Főiskola tánctanár, táncelmélet és -történet szakirányán is diplomát szerzett.

1979–1981 között a Petőfi Sándor Általános Iskola (Budapest XI. kerület) karvezető ének-zene tanára volt, majd 1981-től több mint tíz éven át vezette a Jeunesses Musicales Magyarországi Szervezetét. A Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyek ügyvezető igazgatója és titkára volt, valamint a Nemzetközi Zenei Tanács vezetőségének tagja. 2003-tól öt éven keresztül volt az Európai Zenei Tanács elnöke. 1992-től 2001-ig az Interart Fesztiválközpont vezetője volt, majd a Magyar Táncművészeti Egyetemen kezdett dolgozni, de pályája során több alkalommal vezetett műsort a Bartók Rádióban és a Duna Televízióban, valamint a Marton Éva Énekverseny szervezésében vett részt a kezdetektől a Zeneakadémián.

A Magyar Táncművészeti Egyetemen a képzés és a művészeti munka minden aspektusára kiemelt figyelmet fordított. Rendkívüli szeretettel és odaadással kísérte a növendékeink és hallgatóink tanulmányait és művészi fejlődését. Mindent megtett előadásaink szervezése közben a sikerért. Komoly veszteség fájóan korai távozása, emlékét örökké megőrizzük.

Schanda Beátát a Magyar Táncművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

Megszakítás