Skip to main content
Hírek

Emléktábla Kun Zsuzsa tiszteletére

By 2022.05.02.június 19th, 2022No Comments

Kun Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, kerületi díszpolgár tiszteletére avattak emléktáblát április 29-én az Eötvös utcában. Az emléktábla kezdeményezője a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület volt.

A szervezet a család, a kerületi önkormányzat, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Táncművészeti Egyetem támogatását kikérve szeretett volna ily módon emléket állítani a 2018-ban elhunyt világhírű rákospalotai művésznek.

„Meggyőződésünk, hogy a tábla segítségével a jövő generációja számára is közkincs marad Kun Zsuzsa páratlan művészete és egyedülálló tehetsége”– mondta dr. Németh Péter, a kerületi civil szervezet elnökségi tagja.

Az emléktábla-avató ünnepségen résztvevő dr. Macher Szilárd, a Magyar Táncművészeti Egyetem művészképzési rektorhelyettese és Solymosi Tamás, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója is méltatta Kun Zsuzsa pályafutását.

„Kun Zsuzsa, kerületünk díszpolgára a hazai és a nemzetközi színpadokon is nagy sikerrel szereplő, utánozhatatlan tehetség volt. Olyan balettművész és balettmester, aki személyiségének varázsával, káprázatos tudásával az utánpótlást jelentő fiatal balerinák körében is közkedvelt oktató, nagybetűs Egyéniség volt” – mondta Tóth Imre alpolgármester.

Kun Zsuzsa abban az Eötvös utca – Dobó utca sarkán álló házban született, amely egészen a haláláig az otthona volt. Az emléktábla is ennek a háznak az Eötvös utcai falára került.

Megszakítás