Skip to main content
Hírek

Évzáró vizsga a Szegedi Tehetségcentrumban

By 2022.05.23.június 19th, 2022No Comments

Sikeres évzáró vizsgát tettek a Magyar Táncművészeti Egyetem Szegedi Tehetséggondozó Centrumának növendékei. A vizsgára az egyetem mesterei előtt, Varga József balettmester vezetésével került sor.

 

A vizsga eredményei alapján Czigléczki Ida, Uracs Kata és Urbán Anna felvételt nyertek a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettművész képzésének első évfolyamára. Gratulálunk a felkészítő mestereknek és a táncosoknak!


Fotó: VargaBalett Táncműhely (Facebook)

A Magyar Táncművészeti Egyetem vizsgáztató mesterei:
Szitt Melinda, az MTE mesteroktatója, Klasszikus Balett Tanszék
Oláh Zoltán, Kossuth-díjas táncművész, balettművész, egyetemi adjunktus, Klasszikus Balett Tanszék

Magyar Táncművészeti Egyetem előkészítő Tehetségcentrumai sok tehetséges fiatal táncosnak biztosítanak lehetőséget a szakmai fejlődésre, előrelépésre, az MTE-n való továbbtanulásra. A képzés fő célja az egyetem felsőfokú előkészítő szakmai képzésének első évfolyamára történő felkészítés, valamint a művészetre való érzékenyítés, az egészséges életmódra és a mozgásra nevelés, valamint utánpótlás biztosítása a magyar táncművészet számára. A vidékre kihelyezett Tehetségcentrumok kialakításának célja elsősorban a tehetségek felfedezése, gondozása, a szülők bevonása annak érdekében, hogy a valóban tehetséges gyerekek megkezdhessék tanulmányaikat a Magyar Táncművészeti Egyetemen.  A kihelyezett képzés óraszámai és oktatási programja igazodik az egyetemen működő Előkészítő Balett Stúdió tanmenetéhez. A képzésben való részvétel, amely az általános iskola alsó tagozatos tanulóinak biztosított, felvételihez kötött. Természetesen, mivel a gyerekek mozgásfejlődése eltérő, ezért a pedagógus véleménye alapján van, aki későbbi évfolyamokban csatlakozik a képzéshez.  A programban való részvétel emeli az oktatók és az iskola rangját is, valamint közelebb hozza a gyerekeket és a szülőket a Magyar Táncművészeti Egyetemen folyó magas színvonalú képzéshez.

Megszakítás