Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Fellépés a szolnoki Prima Gálán

By 2022.09.28.No Comments

Látványos színpadi produkciókkal, közte az MTE hallgatóinak fellépésével rendezték meg az idei Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Gálát, amelynek a felújított Szolnoki Szigligeti Színház adott otthont. A nívós eseményen három Prima Díjat, közönségdíjat és két különdíjat osztottak ki.

Az MTE fellépésre – már mondhatni, tradicionálisan – a Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnökének, Dr. Lits József meghívására került sor. Az egyetem hallgatói, Szitt Melinda mesternővel utaztak a helyszínre. A repertoárban helyet kapott Dobra Janka és Kökény-Hámori Kamill előadásában a Párizs lángjai pas deux deux; Adam – Lavrovszkij: Giselle, II. felvonás, férfi variáció, amelyet Hiraku Saito táncolt, valamint a nagysikerű Mask off koreográfia, Bán Kata, Lengyel Dorottya és Nagy Gvendolin előadásában. A Szolnoki Szimfónikusok karmestere: Izaki Masahiro volt.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezete immár tizennyolcadik alkalommal szervezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Díjátadót. Az ünnepi eseményen Prima Díjat vehetett át Darvasi László költő, író, Szűcs Imre fazekas, népi iparművész, és Izaki Maszahiro karmester, Szolnok főzeneigazgatója. Különdíjas lett dr. Boros G. László biokémikus orvos és Lugosi Claudia színésznő. A közönségdíjat Krisztián Károly festőművésznek ítélték. A gálán további tíz Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalkozó, szakemberek kiemelkedő munkáját ismerték el díjjal. Az ünnepi eseményen jelen volt Szalay Ferenc Szolnok város polgármestere és a kormányhivatal képviseletében, dr. Katona Károly főigazgató.

Megszakítás