Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Felvételi Japánban

By 2022.11.08.No Comments
A Magyar Táncművészeti Egyetem idén is megtartotta kihelyezett felvételijét Tokióban. A koronavírus-járvány miatt két online alkalmat követően kerülhetett sor jelenléti felvételire a japán fővárosban.

Az S&H kulturális ügynökség, mely kifejezetten klasszikus balettel foglalkozik – többek között versenyeket és workshopokat szervez Japánban -, évek óta segíti a fiatal japán tehetségeket abban, hogy tanulmányaikat Európában folytathassák. Egyik kiemelt célpontjuk a magas színvonalú klasszikus képzés mellett a 21.századi balett-táncostól elvárt erős modern/kortárs és pas de deux oktatást is nyújtó Magyar Táncművészeti Egyetem.

 

A koronavírus járvány miatt két évig online szervezett felvételik után most ismét jelenléttel zajlott a kétnapos workshop, melyet Macher Szilárd oktatási rektorhelyettes tartott a japán fővárosban. Balett, valamint repertoár-, és spiccórák keretében mérte fel az előzetesen válogatott 40 jelentkező tudását, és ajánlott fel ösztöndíjakat az MTE rendes oktatására és nyári kurzusára.

 

A szervezők elégedettek az MTE-vel kialakított, évek óta sikeres együttműködéssel. A felvételi alatt elhangzott, hogy remek emlékeket őriznek Szakály György, Kossuth-díjas egyetemi tanár korábbi látogatásairól és jövőre is várják az egyetem képviselőjét, hogy a sikeres közös munka  tovább folytatódjon.
Megszakítás