Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Látogatás Brnóba, az NdB2 alakuló előadására

By 2022.11.07.No Comments

November 1-én Brnóba utazott a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatói közül Végh Krisztina, Kazinczy Eszter, Csizmadia Tamás és Macher Szilárd, hogy megtekintsék a helyi Nemzeti Színház ifjúsági balettegyüttese, az NdB2 alakuló előadását.

Az új társulat tagjai között található a Magyar Táncművészeti Egyetemen tavaly végzett Nikolas Askonidis-Gkatsonidis és a szintén alumnus, Domsa Valentin is, akik máris látható fejlődésen mentek keresztül az aktív társulati munkában. (A fiatal táncosok a nagy együttes repertoárjában is egyenrangú tagként vesznek részt, és azon felül próbálták be a most bemutatott új alkotásokat.)

Domsa Valentin és Nikolas Askonidis-Gkatsonidis (Fotó: Brnói Nemzeti Színház)

A matiné az előző esti premiert követő második előadás volt: a műsorban a társulat két saját alkotójának darabja mellett az igazgató, Mario Radacovsky is készített egy részt a fiatal művészeknek.

 

A társulat vezetője nagy elismeréssel beszélt az MTE-n folyó munkáról és a végzett hallgatók tudásáról, ugyanis az NdB “felnőtt” társulatának tagja a 2021-ben az MTE-n végzett Antoneta Turk és Kaszab Bence is, akikre már a közeljövőben is komolyabb feladatok várnak.

 

Az MTE oktatói, Antoneta Turk és Kaszab Bence társaságában

Oktatóink egy baráti hangulatú beszélgetés után pozitívnak ítélik meg a jövőbeli együttműködés lehetőségét Csehország második legnagyobb balettegyüttese, annak hatalmas energiákkal és nyitottsággal dolgozó koreográfus-balettigazgatója és az Egyetem között.

 

Az egyetem oktatói Mario Radacovskyval

Köszönjük a kedves vendéglátást, valamint Schneider Zoltán sofőrünk segítségét és Csizmadia Tamásnak a szervezést!

Megszakítás