Skip to main content
Gimnázium, kollégiumHírekKönyvtár

Havas Ferenc emléktábla-avatás

By 2020.03.12.április 6th, 2020No Comments

85 éves lenne Havas Ferenc balettművész, akinek tiszteletére Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata emléktáblát avattak 2020. március 12-én a Mosoly utca 36-38. számú háznál.

A rendkívül népszerű Kossuth-díjas balettművész sok szállal kötődött Egyetemünkhöz. Az Állami Balett Intézet első évfolyamának tagja volt 1950-től, de már a végzés előtt az Operaház magántáncosa lett 1953-ban. Később balettmesterként, pas de deux oktatóként adta át tudását tanítványainak: 1984-ben végzős évfolyama is volt. Haláláig kapcsolatban maradt egykori iskolájával, versenyek zsűritagja volt, és mindig támogató szeretettel figyelt oda a fiatal tehetségekre.

Tiszteletére Csáki József Havas Ferenc Emlékdíjat alapított végzős növendékek számára, amit 2012 óta Csizmadia Tamás, az első díjazott visz tovább a Magyar Nemzeti Balett Alapítvány segítségével.

A képen Havasné Lukács Edina és lányai, Dr. Bolvári-Takács Gábor, az egyetem rektora, Volf Katalin, az egyetem művészeti vezetője, Kövessy Angéla, a Klasszikus Balett Tanszék vezetője, Pártay Lilla balettművész, valamint Oláh Zoltán balettművész és Csizmadia Tamás balettművész, a kuratórium tagjai látható.
Megszakítás