Skip to main content
Hírek

Jacopo Godani darabja lesz az MTE 2023-as vizsgakoncertje

By 2022.05.09.június 19th, 2022No Comments

A Nemzeti Táncszínház meghívására a Budapest Táncfesztivál vendége volt társulatával Jacopo Godani koreográfus, aki a hétvégén remek workshopot is tartott. A vendégjátékot megelőzően a Magyar Táncművészeti Egyetem már elkérte egyik darabjának játszási jogát a 2023-as vizsgakoncertre.

“A vasárnapi workshop mindenki számára gondolatébresztő volt, miközben előrevetítette egy komoly és kihívásokkal teli közös munka képét.” – mondta el kérdésünkre Macher Szilárd DLA, az MTE művészképzési rektorhelyettese, a Táncművészképző Intézet igazgatója.

Fotó: Oliver Tamagnini

Jacopo Godani koreográfus  a  Dresden Frankfurt Dance Company művészeti vezetője. A társulat a William Forsythe által Ballet Frankfurt néven alapított, később The Forsythe Company néven működő független együttesből alakult, amely a világ egyik legnevesebb táncegyütteseként működött és napjainkban is a legmagasabb színvonalú kortárs táncegyüttesek közé sorolható. A Hollow Bones (Üreges csontok) című előadást május 7-én és 8-án tekinthette meg a közönség a Budapest Táncfesztivál keretében. A május 8-i előadást követően egy pódiumbeszélgetésre, illetve közönségtalálkozóra is sor került a Nemzeti Táncszínház előcsarnokában.

A hétvégi workshop és a bemutató mellett a vizsgadarab megszerzése is fontos és komoly hír, egyben lehetőség az MTE hallgatói és oktatói számára. A mű megszerzésében az egyetemnek komoly segítséget nyújtott Darai Tamás, a Dresden Frankfurt Dance Company korábbi táncművésze. A szálak végül Sándor Zoltán, az NTSZ nemzetközi menedzserének közreműködésével futottak össze, aki már az elmúlt években is rendszeresen workshopokra invitálta az MTE hallgatóit a vendégtársulatok fellépései alkalmával. Így idén megtörtént a “nagy találkozás”, a jövőre végzős hallgatók és a nemzetközi ismertségnek örvendő, kivételes intellektusú és alkotói stílusú koreográfus között.

Megszakítás