Skip to main content
Hírek

Júniusban a tánc fővárosa lesz Győr

By 2022.06.07.június 19th, 2022No Comments

Egy hétre ismét a tánc fővárosává válik Győr. Június 13 és 19 között kínál számos izgalmas és színes programot a 17. Magyar Táncfesztivál és a 7. Gyermek Táncfesztivál. Emellett június 15-18. között megrendezik az első Győri Balett MiniFesztivált is.

 

Neves hazai társulatok és együttesek fellépnek a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, a Kisfaludy teremben és a II. János Pál téren (színház előtti tér). Emellett több kísérőprogramot is megálmodtak a szervezők, melyekben a Magyar Táncművészeti Egyetem több oktatója is részt vesz és a fesztiválon végzős hallgatóink bemutatják A halál és a lányka vizsgadarabjukat is.

A fesztivál első napján megnyitják a Hogyan érkezett a balett Magyarországra? című kiállítást, amihez kapcsolódik egy szakmai konferencia is.

Június 13-án 18.30-kor a Győri Nemzeti Színház csillárszintjén megnyitják a Markó Iván emlékére szervezett, 12 év – 12 kép című kiállítást. Másnap Művészet/Elmélet témakörében tartanak konferenciát a Múzeumházban a táncművészetet oktató felsőoktatási intézmények bevonásával. Előadóként, többek mellett Major Rita és Gara Márk a Művészetelméleti Tanszékről, és Dóka Krisztina, az MTE  Néptánc Tanszékéről is ott lesz a Győri Táncfesztivál kísérő rendezvényeként megrendezendő szimpóziumon. A szimpózium mellett egy tánctörténeti kamarakiállítást is rendeznek, mely szeptembertől egyetemünkön is látható lesz.

Június 17-én, az MMA napon a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramjának eredményeit ismertetik. A hét minden napján kubai bár várja az érdeklődőket a színház előtti téren. A fesztivált színesíti még a Budapest Bár és a Paso együttes koncertje. De, aki szeretne belekóstolhat a flamenco néptánc világába is.

Az egyhetes programsorozaton részletes műsorfüzetét ezen a linken tekinthetik meg.


Fotó: Szabó Béla/Győri Balett

Megszakítás