Skip to main content
Hírek

Első kétórás önálló műsorukat próbálják a néptáncosok

By 2022.06.08.június 19th, 2022No Comments

Ötéves képzésük fontos állomásához érkeznek 2022. június 14-én, kedden a Nemzeti Táncszínházban a Magyar Táncművészeti Egyetem most negyedéves néptáncos hallgatói. A 12 pár első önálló, kétórás előadását táncolja el, amely már időtartamban és koncepcióban is hasonló lesz a végzős év vizsgakoncertjéhez. Ennek megfelelően a próbák „nagy erőkkel” zajlanak.

Aki arra járt tudja, a Táncművész szak Néptánc szakirány 24 hallgatója az elmúlt napokban az MTE ifj. Nagy Zoltán színháztermében próbálnak, hogy aztán jövő kedden vizsgabizottság és várhatóan rengeteg néző előtt mutathassák be tudásukat.

A műsort Appelshoffer János és Rémi Tünde néptáncmesterek szerkesztették. Első részében két tájegység táncát mutatják be a hallgatók, amikor Gyimes és Kalotaszeg világa elevenedik meg a színpadon. Ebben a részben a hallgatók szinte végéig improvizálnak, báli hangulatot teremtenek – mondta el Szurmayné Hortobágyi Gyöngyvér tanszékvezető, majd hozzátette:

„Az első rész improvizatív lesz, a másodikban azonban az év folyamán tanult koreográfiák összefűzését láthatjuk majd. Érdekesség, hogy ebben két olyan kimondottan a fiatalok számára készült koreográfiát is eltáncolnak a hallgatók, amelyet a MÜPA felkérésére a Magyar Állami Népi Együttes koreográfusai: Farkas Máté, Borbély Beatrix, Ágfalvi György, illetve Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes vezetője készítettek, a Kivirágzott keresztfája című Húsvéti táncjátékában.”

A hallgatók ezen a héten még az MTE-n gyakorolnak, de jövő héten, június 13-án már egész nap a Nemzeti Táncszínházban próbálnak a fiatalok. Fontos lesz a beállás és a zenei próba, hogy aztán 14-én este 19 órától mindenkit tapsra ragadtassanak.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Feledhetetlen este lesz!

Megszakítás