Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Kubai együttműködés

By 2022.08.31.No Comments

Heinz Balázs urat, Magyarország kubai nagykövetét fogadta a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Fodorné Molnár Márta egyetemi tanár és Gáspár Emese, az MTE rektorhelyettese. A Magyar Táncművészeti Egyetem előremutató szakmai kapcsolatot ápol Kuba vezető balettképző intézményével, ezért a látogatás a hazai művészeti élet és a táncművészet számára kiemelkedően fontos volt.

Kubában a klasszikus balettoktatás – hasonlóan a magyarhoz – világszínvonalón folyik. A karibi ország képzőközpontjai remek művészeket adnak a világ táncművészete számára. A képzés központja a National School of Ballet Fernando Alonso, ahol a Magyar Táncművészeti Egyetemen folyó képzés metodikájához hasonló módszerrel oktatnak, mégis nagyon érdekes megfigyelni a különbségeket.

A kubai együttműködés lehetősége Gáspár Emese Havannában töltött tanulmányútja során merült fel és hosszú távú cél a két ország közötti mobilitás megteremtése, a művészképzés színvonalának emelése.

Ebben nyújthat komoly segítséget, Heinz Balázs úr, Magyarország kubai nagykövete. A találkozó előremutató volt és garanciát jelenthet a kubai szakmai kapcsolatok továbbépítésére.

Megszakítás