Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Kulcsár Noémi Téli regéje a Nemzeti Táncszínházban

By 2023.12.01.No Comments

Szent Miklós napján, december 6-án mutatják be a Magyar Táncművészeti Egyetem docensének, Kulcsár Noéminek Téli rege című előadását a Nemzeti Táncszínházban. Az este fél nyolckor kezdődő darabra minden érdeklődőt szeretettel várnak a művészek.

A Téli rege Leonetes király útját követi végig a féltékenységtől, melyet felesége Hermione iránt táplál, a pusztító szenvedély okozta veszteségeken át tizenhat év gyötrelmes vezekelésig. Lányát a szenvedéssel telt osszú évek után érett nőként látja viszont, s egy halott feleségéről mintázott szobor pedig életre kel, visszadva Leonetes király elvesztett szerelmét. Shakespare keserédes műve a megbocsátásról és az igaz megbánás örök börtönéről mesél Kulcsár Noémi koreográfiáján keresztül.

Kulcsár Noémi 16 év felett ajánlja az előadást, hiszen egy párkapcsolati tragédiát dolgoz fel, de mindenkit megnyugtatva elmondta, a darab vége pozitív kicsengésű és várhatóan mély nyomot hagy majd a közönségben.

A színpadon négy kiváló kortárs művészt, Czvikli Fannit, Pintér Karina Lillát, Engelmann Andrást és Horván Marcellt láthatják majd a nézők. Kulcsár Noémi elárulta, nagyon elégedett a művészek munkájával. A próbák a folynak, hogy december 6-án remekül debütálhasson a Téli rege a Nemzeti Táncszínházban.

Táncolják: a Kulcsár Noémi Tellabor táncosai

Látvány: Kulcsár Noémi

Dramaturg: Cseh Dávid

Koreográfus: Kulcsár Noémi

Az érdeklődők részvételi szándékukat december 1-ig a protokoll@tancszinhaz.hu email címen jelezhetik.

Megszakítás