Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Lőrinc Katalin a Halhatatlanok Társulatának egyik új tagja

By 2024.06.06.No Comments

Idén is a közönség választhatta ki azt a nyolc művészt, akik a Halhatatlanok Társulatának új tagjai lehetnek. A díjazottak lábnyomát szeptember 11-én 14 órakor helyezik majd el a Nagymező utcai Halhatatlanok sétányán. Gratulálunk a Magyar Táncművészeti Egyetem mesternőjének, Lőrinc Katalin DLA, Harangozó Gyula-díjas táncművésznek, egyetemi tanárnak, aki a Halhatatlanok Társulatának egyik új tagja lett.

Lőrinc Katalin – ahogy korábban már írtuk, amikor a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át – sok helyen és pozícióban jeleskedett már a táncművészet varázslatos világában.

Táncolt külföldön és hazánk neves együtteseinél, dolgozott koreográfusként, újságíróként, miközben pedagógusként lassan 30 éve a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatójaként adja tovább tudását az intézmény hallgatóinak.

A Halhatatlanok Társulatát 1996-ban az egykori Stúdió című televíziós kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin alapították. Az Alapítvány kuratóriumának többi tagja Kauzál Márton, Nagy Márta, Németh S. Szilárd és Rónai Egon, valamint az elnök Szinetár Miklós. A kezdeményezést 2020-ban, öt év kihagyás után, az ATV keltette újra életre, és vállalta a szavazás lebonyolítását. A jelölteket idén a kuratórium mellett egy neves művészekből álló Művészeti Bizottság szavazta meg januárban, melynek tagjai Almási Éva, Bánsági Ildikó, Bodor Johanna, Szakály György, László Ferenc, Hegedűs D. Géza és Oszkó-Jakab Natália.

A  négy kategóriában – színész, színésznő, táncművész, operaénekes – négy jelölt közül két-két jelöltet választottak ki a szavazók.

A Halhatatlanok Társulatának új tagjai:

  • Szirtes Ági, Für Anikó

  • László Zsolt, Csuja Imre

  • Pitti Katalin, Gulyás Dénes

  • Csarnóy Katalin, Lőrinc Katalin

Megszakítás