Skip to main content
Hírek

Magas színvonalú vizsgaelőadás a társas- és divattánc hallgatóktól!

By 2022.06.11.június 19th, 2022No Comments

Hatalmas érdeklődés mellett került sor a Táncos- és Próbavezető Szak, Társastánc és Divattánc Szakirány végzős hallgatóinak gyakorlati záróvizsgájára, a Magyar Táncművészeti Egyetem ifj. Nagy Zoltán színháztermében.

 

A divattáncos hallgatók számos stílus- és formanyelv használatával (showtánc, jazztánc, hip-hop különböző stílusai, modern- és kortárs stílusok, kontakt és improvizáció) tettek tanúbizonyságot a három év alatt megszerzett tudásukról a Korképek című 50 perces előadás keretén belül.

Az alkotókat Muszorgszkij, Egy kiállítás képei című zongoraciklusának mai feldolgozása ihlette meg, amelyet Menyhei Ádám zongoraművész és Boros Levente ütőshangszeres művész hangszerelt, és játszott fel. A koreográfia az őket oktató művésztanárok (Kézér Gabriella, Safranka-Peti Zsófia, Schaub Ingrid, Grecsó Zoltán) munkája mentén került színpadra, igen magas színvonalon.  A hallgatók sokszínű, vidám- és komoly élethelyzetek bemutató képsorozatai reprezentálták az egyetemi évek alatt megszerzett tudást.


Fotók: Mészáros Csaba

Az előadás második részében a társastáncos hallgatók varázsolták a nézőket a párostáncok színes forgatagába. Szerepet kapott a swing, lindyhop, hastánc, hip-hop, salsa, bachata a standard és latinamerikai táncok.

A koreográfiákat az egyetemen tanító tanárok: Hájas Katalin, Baráth Károly, Bokor Attila, Dalotti Tibor, Kósa Roland álmodták színpadra, a hallgatók kreatív munkájával karöltve. A vizsgaelőadást a közönség hatalmas tapssal jutalmazta.

Gratulálunk az MTE hallgatóinak a sikeres vizsgaelőadáshoz! Köszönjük a megjelent munkatársak érdeklődését és Fodorné Molnár Márta rektorasszony jelenlétét.

Megszakítás