Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Magyari Anita mesterkurzusai a BBGP alatt

By 2023.04.18.No Comments

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy bejelenthetjük, a Magyar Táncművészeti Egyetemen a kiváló balettművész, Magyari Anita mesterkurzusokat tart a Budapest Ballet Grand Prix-t kisérő szakmai eseményként. 

A Magyar Táncművészeti Egyetem szervezésében 2023. november 21-24. között kerül sor az első Budapest Ballet Grand Prix-ra. A BBGP kísérőrendezvényeként Magyari Anita primabalerina mesterkurzusain vehetnek részt az érdeklődők. A neves művész lenyűgöző karriert futott be, melyet röviden itt foglalunk össze.

Magyari Anita archívumából

Magyari Anita

Magyari Anita 1978-ban szerzett diplomát a Budapesti Állami Balettintézetben, majd egy évet ösztöndíjjal Moszkvában töltött. 1979 és 1982 között a Budapesti Operaház tagja volt. Olaszországban ment férjhez, azóta is ott él. 1985-ben a milánói Scala Ballet Company primabalerinája lett.

Magyari Anita főszerepet játszott Dolin Pas de Quatre-jában, Hans van Manen Adagio Hammerklavier-jében és Balanchine Ballet Imperial című darabjában. Sikeres pályafutása során számos világhírű balettművész partnere volt, köztük Rudolf Nurejevé a milánói la Scalában.

Pályafutása alatt a klasszikus repertoár számos fontos szerepét eltáncolta, mint például a királyi hercegnőt a Fából faragott királyfiban, Odette/Odiliat a Hattyúk tavában, Biancát a makrancos hölgyben, Giselle-t,  Rómeó és Júliát, de táncolt MacMillan Manonjában vagy Cranko-Csajkovszkij-Stolze Anyeginjében is.

Jelenleg magán balettiskolát vezet Olaszországban, Milánóban.

Megszakítás