Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Megjelent a Tánc és Nevelés újabb száma

By 2024.05.15.No Comments
Megjelent a Tánc és Nevelés / Dance and Education, az MTE lektorált tudományos folyóiratának legújabb száma, mely ingyenesen elérhető angolul és magyarul.

Az 5. évfolyam 1. száma – amely ITT érhető el – ismét izgalmas tanulmányokat tartalmaz.
Az újvidéki pszichológus kutató, Maja S. Vukadinovic a koreográfiák megtekintésével összefüggő szubjektív időélményt vizsgálja cikkében. Marx Laura, az ELTE doktorjelöltje, azt a kérdést vizsgálja, hogy a mesterséges intelligencia milyen új lehetőségeket nyit a koreográfia és a tánc rögzítésének terén, miközben filozófiai kérdéseket vet fel a technológia szerepéről a művészetben.

 

A Módszertan rovatban Tongori Ágota bemutatja, hogyan lehet használni az IKT-eszközöket a külföldi hallgatók interkulturális ismereteinek bővítésére, Nicoleta-Cristina Demian pedig beszámol arról, hogyan használták a kolozsvári táncművész hallgatók a digitális technológiát nemzetközi szinten koreográfiák alkotására. Végül a mexikói származású, de Bécsben hallgató Frida Robles Ponce reflexióit olvashatjuk egy izgalmas afrikai koreográfiáról és az ennek kapcsán felmerülő koreopolitikai fogalmak értelmezési lehetőségeiről.

Jó olvasást és tudományos időtöltést kívánunk!

Megszakítás