Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Megtisztelő felkérés a Nemzeti Ünnepre!

By 2023.03.14.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy március 15-én a magyar néptáncművészet kiemelkedő szereplőjével, az Urban Verbunk társulattal együtt adhatják az ünnepi műsort a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén.

A táncművész képzés néptánc szakirányának végzős V. éves és II. éves fiú hallgatói szerepelnek az ünnepi műsorban, összesen 25 fővel.

A produkció címe: “MEMORIA AETERNA: ÉLJEN A MAGYAR SZABADSÁG!”

Moussa Ahmed, hazánk egyik legelismertebb, több más díj mellett Harangozó Gyula-díjas táncművésze, az Urban Verbunk társulat művészeti igazgatója elmondta, miért esett a választása az MTE néptánc szakirány V. és II. éves fiú hallgatóira.

“Számos nemzetközi siker után most először kapott az Urban Verbunk ekkora lehetőséget idehaza. Az MTE-vel való együttműködés kézenfekvő volt, mert több táncosra volt szükségünk és szerettünk volna bemutatkozási lehetőséget biztosítani a nagynevű és magas szintű képzéssel rendelkező intézményben tanuló diákoknak. A közös munka nagyon jó volt, látszik az alapos, tudatos felkészítés és nem mellesleg nagyon lelkesek is a hallgatók.”

Találkozzunk szerdán a Nemzeti Múzeumnál (vagy az élő közvetítésben) 10.00-kor!

 

Megszakítás