Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Nagyköveti látogatás a Magyar Táncművészeti Egyetemen

By 2023.10.07.No Comments

Október 5-én Őexcellenciája Otaka Masato japán nagykövet látogatott a Magyar Táncművészeti Egyetemre, ahol személyesen találkozott a tokiói Murata Balettiskola japán növendékeivel, akik egyhetes szakmai kurzuson vesznek részt az MTE-n.

A nagykövetet Fodor-Molnár Márta, az Egyetem rektora; Macher Szilárd oktatási rektorhelyettes; Zsigmond Réka nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori irodavezető és Keszi Dóra művészeti menedzser fogadta.

Fotó: Csillag Pál

Az intézmény rektora örömmel tájékoztatta a nagykövetet, hogy jelenleg több mint 20 japán hallgató tanul az egyetemen. Őexcellenciája hangsúlyozta, hogy mennyire lenyűgözte a hallgatók tánctudása, valamint mestereik elhivatottsága és lelkesedése. Otaka nagykövet úr megtekintette a próbákat is, ahol a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói keményen dolgoznak, hogy felkészüljenek a Budapest Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre, melyet az Egyetem szervez és amelyen több mint 20 nemzet művésze vesz részt november 21. és 24. között.

Fodorné Molnár Márta elmondta, a Magyar Táncművészeti Egyetem számára nagy megtiszteltetés Otaka Masato nagykövet úr és Momoko Maeda asszony látogatása, és örömmel várja őket a jövőben is a Campuson.

Megszakítás