Skip to main content
Hírek

Remek Győri Balett előadás, egyetemünk korábbi tanítványaival

By 2022.03.28.június 19th, 2022No Comments

A 70 éves Magyar Állami Népi Együttes vendégművészekkel és a társművészetek jeles képviselőivel közösen ünnepeli évfordulóját. Ennek egyik állomása a Tánc-Tánc-Tánc – jubileumi előadássorozat. Szombaton este a Hagyományok Házában az Állami Népi Együttes mellett a Győri Balett társulata is színpadra lépett. A művészek a nagysikerű Romance – Kodály Zoltán műveire című darabot mutatták be teltházas közönség előtt.

Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán szerzeményeire, így született meg a nagysikerű KODÁLY című darab. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját 2017-ben, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt. Ahogy több helyen is olvasható, a Kodály Zoltán zenéjére összeállított koreográfia valóban sikeres. A Hagyományok Házában szombaton mindez azok számára is kiderült, akik eddig még nem látták.

Fotó: Győri Balett

A nagyszerű előadásban örömmel figyeltük nyolc, a Magyar Táncművészeti Egyetemen végzett művész produkcióját is és büszkék voltunk korábbi hallgatóinkra! Guti Gerda, Marjai Lili Anna, Matuza Adrienn, Tüű Barbara, Engelbrecht Patrik, Gémesi Máté, Golubkovics Gergely, Jekli Zoltán – aki idén, március 15-én Harangozó-díjban részesült –, mind az MTE-n végeztek.  

Fontos azt is megjegyezni, hogy a MÁNE táncosai között, a második felvonásban ott volt öt, szintén a Magyar Táncművészeti Egyetemen végzett néptáncművész.

Nekik is és a Győri Balett teljes társulatának gratulálunk a nagyszerű előadásért!

Fotó: Győri Balett

Megszakítás