Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Remek szereplés a “Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési versenyen

By 2024.05.16.május 17th, 2024No Comments

Május 11-én zajlott az Oktatási Hivatal, illetve a Fővárosi Pedagógiai Központ szervezésében a “Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési verseny (összesen mintegy hatszáz résztvevővel), amelyen a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziumának három csoportja is kiemelt arany minősítést szerzett.

A Násztor Éva tanárnő által kiválóan felkészített Kaláris együttes kilenc fővel, a Kiskatrincák két fővel és a nyolc diákot felvonultató Keltikék előadásának színvonala is messze kimagaslott a népes mezőnyből. Nem véletlen tehát az arany minősítés.

Juhász Katalin, a HUN-REN BTK Néprajztudományi Intézetének tudományos főmunkatársa a zsűri tagjaként és a Dankó Rádió “Tudta-e? Népzenei szótár” műsorának egyik szerkesztő-műsorvezetőjeként fontosnak tartja, hogy “A hét jeles napjai” sorozatban a júniusi Szent Iván napjáról szóló műsorban a lányok által énekelt dalok szólaljanak meg.

Köszönjük az elismerést és a lehetőséget!

Az intézményben folyó magas színvonalú oktatáshoz, és külön is az iskola tanulóinak népdalversenyeken rendszeresen nyűjtott kimagasló teljesítményéhez a “Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési verseny szervezői szívből gratuláltak.

 

Megszakítás