Skip to main content
HírekKiemelt

Sikeresen zárult le a Magyar Táncművészeti Egyetem intézményakkreditációs eljárása

By 2023.10.10.október 12th, 2023No Comments

Intézményakkreditációs tanúsítványt vett át a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Fodorné Molnár Márta egyetemi tanár a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnökétől, Prof. Dr. Csépe Valériától.

A MAB Testület 2023/4/X. számú határozata alapján a Magyar Táncművészeti Egyetem akkreditációja – az akkreditációs feltételeknek való folyamatos megfelelése esetén – 2028. március 31-ig hatályos.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei (Standards and Guidelines in the European Higher Education Area, ESG 2015) alapján értékelte a Magyar Táncművészeti Egyetem minőségbiztosítását. Ennek alapján az intézmény minőségbiztosítási- és fejlesztési folyamatai tervezettek, a vezetési folyamatok és a minőségbiztosítási folyamatok között erős a kapcsolat, az oktatás menedzsmentje megfelelő, a kutatás menedzsmentje jó, iránya illeszkedik az intézményi stratégiához. Emellett fontos megállapítás az is, hogy az Egyetemet támogató folyamatok – pénzügyi, gazdálkodási, informatikai, létesítmény-gazdálkodás és az infrastruktúra jó hátteret biztosítanak az oktatási, kutatási tevékenységhez.

Gratulálunk és jó munkát kívánunk az Egyetem minden hallgatójának, oktatójának és munkatársának!

 

 

 

Megszakítás