Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Sokan voltak az MTE Nyílt napján!

By 2022.10.26.No Comments
  1. október 21-22-én került sor a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégium Nyílt napjára. A jelenléti eseményen komoly, több száz fős érdeklődés mellett mutatta meg magát intézményünk.

Pénteken és szombaton felemelő volt látni, hogy újra milyen sokan gondolják érdekesnek és értékesnek az MTE képzéseit és látnak jövőképet abban, hogy gyermekeik kiemelkedő táncművészeti képzésben részesüljenek.

A fotók az MTE 2022-es Nyílt napján készültek (Fotó: Mészáros Csaba)

A pénteki délben kezdődő eseményen tehát komoly érdeklődés mellett nyerhettek betekintést a gyerekek és a szülők az egyetem életébe. Az előkészítő képzéseket bemutató Nyílt nap célja, hogy a tánc iránt érdeklődő fiatalok és a szülők ízelítőt és betekintést kapjanak a táncos képzési területen egyedülálló kínálattal rendelkező Magyar Táncművészeti Egyetem képzési palettájából és a mindennapokból.

Pénteken a klasszikus balett I., II, III. és IV. éves növendékeinek óráit, illetve a néptánc II. évfolyamának és a moderntánc és színházi tánc III. évfolyamának óráit tekintették meg a szülök. Öröm volt látni a sok kíváncsi tekintetet. Az eseményen szakmai tájékoztatót tartott Ágoston-Vas Ottilia, a Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatója és Brieber Éva, klasszikus balett tanszékvezető.

Szombaton hasonló érdeklődés mellett a klasszikus balett VIII. és IX. évfolyamok óráiba tekinthettek be a látogatók az ifj. Nagy Zoltán színházterembe.

Köszönjük, hogy a jelenléti Nyílt Napon ilyen sokan eljöttek és érdeklődtek képzéseink iránt. Várjuk a gyerekeket iskolánkba, ahol komoly odafigyeléssel és szeretettel tanítjuk őket egy csodálatos szakma alapjaira, később művészetére.

Megszakítás