Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Rangos szakmai zsűri előtt vizsgázott a modern évfolyam

By 2024.05.29.No Comments

Május 27-én, hétfőn került sor a Táncművészképző Intézet Moderntánc szakirány hallgatóinak képesítő vizsgája. A klasszikus balettvizsgára baletteremben, míg a főtantárgyra, a modern és kortárs tánc részre az ifj. Nagy Zoltán színházteremben került sor.

A Kalmár Attila, Harangozó Gyula-díjas egyetemi docens, az MTE Moderntánc és Színházi tánc Tanszékének vezetője és Csizmadia Tamás évfolyamvezető balettmester által összeállított program nagy tetszést aratott a szakma elismert képviselői körében.

Fotók: Csillag Pál

A neves hazai és külföldi szakemberekből álló vizsgabizottság elismerően nyilatkozott a hallgatók szakmai tudásáról, színpadi jelenlétéről.

Külön kiemelték, az évfolyam egységes képet mutatott.

A csoportos koreográfiákon, a szólókon és a duetteken keresztül minden hallgató meg tudta mutatni magát, ami egyértelműen emelte a műsor  színvonalát.

A zsűri elnöke Yaniv Abraham nemzetközi hírű táncművész, koreográfus, a Batsheva Dance Company egykori tagja így összegzett:

“Köszönjük szépen a Magyar Táncművészeti Egyetemnek az élményt, gratulálunk minden hallgatónak. Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy a 2024-es záróvizsgán a zsűri elnöke lehettem.

Csodálatos volt látni a mesterek és a hallgatók nagyszerű közös munkáját. Betekintést nyerhettünk abba az útba, melyet a tehetséges fiatal táncművészek megtesznek.

Lenyűgözött az a magas szinvonal, amit a vizsgán láthattam. A balett, a modern, a kortárs, az improvizáció és a repertoár munka kivitelezése, előadása finom és egyedi volt. Minden tanítványnak remek folytatást kívánok tanulmányaik hátralévő részére – mondta el Yaniv Abraham.”

A Táncművészképző Intézet Moderntánc szakirány hallgatói:

Babácsi Ruszlán Csaba, Bondor Léna, Bondor Málna, Dorsich Hanna, Éles Míra, Gellért Gréta, Imely Dorka Zsuzsanna, Kathona Zorka Sára, Kiricza Bence, Krasznai Árnika, Kótai Rozi Panna, Lászlóffy Emőke Klára, Mészáros Hanna, Mohácsi Bora, Nagy Levente Zoltán, Ónódy Ábel és Szabó Csenge.

A kèpesítō vizsgàra az évfolyamot felkèszítő mesterek:

Csizmadia Tamàs, Hajszàn Kitti, Kalmàr Attila, Kulcsàr Noèmi, Lōrinc Katalin, Mèszàros Màtè és Topolànszky Tamàs.

Megszakítás