Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemeltUncategorized @hu

Szlovéniában lépnek fel az MTE klasszikus balett hallgatói

By 2024.04.10.április 15th, 2024No Comments

Népes küldöttség utazott Szlovéniába szerdán a Magyar Táncművészeti Egyetemről. A hallgatók és kisérőik két fellépésen vesznek részt. Az MTE képviselőit minden esztendőben nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadják, nem véletlen, hogy az Egyetem hallgatói, mesterei szinte hazajárnak déli szomszédunkhoz.

Az első fellépésre a festői szépségű tengerparti Portorozban (olaszul Portorose) kerül sor, csütörtökön 18 órától.

Az Avditorij Portorose modern épülete

Ezt követően az MTE hallgatói és mesterei Muraszombatra látogatnak és ott tartják meg újabb előadásukat, szombaton este fél nyolctól.

A Gledališče Park Muraszombaton (Murska Sobota)

Az Egyetem klasszikus végzős hallgatói minden évben ellátogatnak Szlovéniába és a turné nagyon hasznos a vizsgakoncert és az utolsó év szakmai programjában, mivel a hallgatók a fellépéseken a vizsgakoncert egy részletét mutatják be.

A résztvevő MTE hallgatók névsora:

Csipán Csenge, Szepsi Dóra, Ezgi Toydemir, Szabó Glória, Iyo Hataishi, Dobra Janka, Merza Fruzsina, Katarina Buzic, Bank Lili, Németh Lili, Szűcs Liza, Mariia Yurchenko, Szerencsés Mirtill, Momona Yonei, Hüvös Panna, Szabó Rozina, Egerházi Thália, Yi Di Zhang, Bárány Ágoston, Ordasi András, Bajusz Levente, Lévai Barnabás, Sánta Benedek, Pethő Ferenc, Hiraku Saito, Hotorán Gergő, Kökény-Hámori Kamill, Kópiás Konrád, Agárdi Márk, Szatmári Márk, Késmárki Pál, Knausz Patrik, Gáspár Sámuel, Gribovszki Sámuel és Tokai Ábel.

A kísérő mesterek: Barna Mónika, Medvecz József és Kalmár Attila,

Fontos megjegyezni – mert nélkülük nem lenne előadás -, hogy a küldöttséggel utazik Scheff Gabriella (jelmez), Takáts Máté (hang- és fénytechnikus) és Konrád Ilona (fodrász) is.

 

 

Megszakítás