Skip to main content
HírekKiemelt

Tábla őrzi az első Budapest Ballet Grand Prix emlékét

By 2023.12.17.No Comments

Fát ültettek és emléktáblát avattak a Budapest Ballet Grand Prix szervezőbizottságának tagjai, a Magyar Táncművészeti Egyetem több vezető oktatója az első alkalommal kiírt balettverseny emlékére. A komoly nemzetközi mezőnyt felvonultató novemberi BBGP egyértelműen sikeres volt.

A Magyar Táncművészeti Egyetem Főépülete előtt tartott ünnepi összejövetelen Kiss János Kossuth-díjas balettművész, az Egyetemet fenntartó Kuratórium elnöke, a verseny szervezőbizottságának társelnöke úgy fogalmazott, hogy pályafutása alatt mindig azok a közösségek alkottak igazán maradandót, amelyben igazi csapatként, egymás sikerének örülve tudtak együttműködni a résztvevők.

„A Budapest Ballet Grand Prix sikere, a Magyar Táncművészeti Egyetem sikere, mindannyiunké. Nem csupán a balettművészeké, hiszen egy teljes intézmény állt a verseny mögött. Azt a munkát, amit megkezdtünk folytatni kell, mert történelmet írtunk. Ilyen színvonalú balettverseny rég volt Magyarországon. Büszke vagyok a szervezőbizottságra, mindenkire, aki segítette ezt a nagyszerű eseményt. És igen, folytatjuk, készülünk a II. Budapest Ballet Grand Prix-re.”

Fotók: Csillag Pál

Kiss János külön köszönetet mondott azoknak, akik a kezdetektől hittek ennek a szép eseménynek a sikerében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Kiválóan szerepeltek a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói az első alkalommal kiírt Budapest Ballet Grand Prix-n. Az Egyetem számos hallgatója kapott elismerést, különdíjat vagy végzett dobogón a Budapest Ballet Grand Prix-n.

Folytatás 2024. november 18. és 22. között, a II. Budapest Ballet Grand Prix-vel.

Megszakítás