Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Volf Katalin és Oláh Zoltán egyetemi tanári címet vehetett át

By 2023.12.15.No Comments

Egyetemi tanári kinevezésben részesült Volf Katalin és Oláh Zoltán, Kossuth-díjas balettművészek, a Magyar Táncművészeti Egyetem balettmesterei. Az ünnepélyes eseményre az Egyetem utolsó 2023. évi szenátusi ülésén került sor.

Az elismerés előterjesztője Fodorné Molnár Márta, egyetemi tanár, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora volt.

Az egyetem vezetője méltatta Volf Katalin, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész, balettművész, Érdemes művész, az Operaház Mesterművésze, az Egyetem balettmesterének munkásságát és elismerősen szólt Oláh Zoltán Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas balletművészről, aki szintén az egyetem aktív balettmestere.

A megtisztelő címről szóló oklevelet rektor asszony és az Egyetemet fenntartó Kuratórium elnöke, Kiss János, Kossuth-díjas balettművész adta át.

 

Fotó: Csillag Pál

Volt Katalin az elismerés átvételekor a következőket mondta:

„Az egyetemi tanári cím nagyon megtisztelő. Igazából a cím megtisztelő, hogy mit hoz a jövő, a munkámban miként leszek egyetemi tanár, arra később tudok majd válaszolni. Bevallom, a mai napig nem igazán tartom magam pedagógusnak,  inkább művésznek, ezt a tudást próbálom a gyerekeknek átadni.”

Oláh Zoltán így fogalmazott:

„Nagyon sokat jelent számomra ez az elismerés, úgy érzem, eddigi munkásságom, az eddigi szakmai életutam mind-mind benne van ebben a kinevezésben. Az itt – akkor még főiskolán – megszerzett alapokkal léptem az előadóművészi pályára, ott mindezt továbbvittem, tapasztalatokat gyűjtöttem. A tapasztalatokat most átadom, viszem tovább a tudást az iskolában, az egyetemen, mint pedagógus. Mindez nagyon nagy felelősség, egyben igen felemelő érzés is számomra.”

A két most kinevezett egyetemi tanárral hamarosan hosszabb videóinterjút láthatnak a Magyar Táncművészeti Egyetem felületein.

Gratulálunk és jó munkát kívánunk!

Megszakítás