Skip to main content
Gimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Új technikával – a Progressing Ballet Technique – bővül az Előkészítő Balett Stúdió oktatási programja

By 2023.08.07.No Comments

A Magyar Táncművészeti Egyetem három oktatója sikeresen elvégezte a Progressing Ballet Technique tanári workshopot Temesváron, Heba Mostafa vezetésével.

A Progressing Ballet Technique (PBT) egy innovatív, koordinációs képességeket fejlesztő és a klasszikus balett gyakorlatok helyes elsajátításához szükséges izomzatot erősítő program. Az egyedülálló, testtudatot fejlesztő és a balett-technika előkészítésére és fejlesztésére specifikus gyakorlatokat alkalmazó edzési rendszer célja a készség fokozatos módon történő elérése a kezdetektől a haladó szintig. A program segít a sérülések megelőzésében és a rehabilitációban is, és fejleszti a táncosok képességeit. A PBT lehetőséget ad arra, hogy a tánctanárok a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki a tanítványaikból, valamint hozzájárul a sikeres tanulmányok megalapozásához.

A módszer hivatalosan is elismert oktatójaként, a megszerzett tudással még magasabb szinten tudjuk segíteni az egyetem Előkészítő Balett Stúdió és a Vidéki Tehetség Centrumok növendékeinek oktatását.

A képzésen részt vett oktatók:

  • Szitt Melinda, egyetemi mesteroktató, az Előkészítő Balett Stúdió szakmai vezetője
  • Titonelliné Nemzetes Gabriella óraadó oktató, Előkészítő Balett Stúdió
  • Varga József óraadó oktató, Vidéki Tehetség Centrum Szeged
Megszakítás