Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Újabb sikereket értek el a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói Bécsben

By 2023.04.08.április 12th, 2023No Comments

Az MTE tizenegy hallgatója is döntőbe jutott, hatan a gálán is felléphettek a bécsi VIBE 2023 nemzetközi balettversenyen. A szép szereplést Saito Hiraku koronázta meg, aki elhódította a senior Kiemelkedő Teljesítmény Nagydíjat.

A Magyar Táncművészeti Egyetem tizenkét versenyzőt indított a bécsi eseményen, a legkisebb harmadik, a legnagyobb nyolcadik évfolyamos volt. Közülük tizenegyen döntőbe jutottak, ami kiváló eredmény. Ha ehhez a hat gálán szereplő növendéket, hallgatót is hozzávesszük, akkor látszik, hogy valóban magas színvonalat képviseltek azok is, akik nem lettek díjazottak.

A Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója Saito Hiraku a klasszikus balett II. kategóriában első díjat szerzett és elhódította a bevezetőben említett Senior Outstanding Performance Grand Prix elismerést. Felkészítő mestere, Medvecz József.

Dobra Janka és Kökény- Hámori Kamill (felkészítő mesterük: Barna Mónika és Medvecz József) a klasszikus balett junior II. kategóriában szereztek második helyet. Solymosi Tamás, a VIBE verseny zsűrijének tagja, az Opera balettigazgatója a díjátadón ösztöndíjat ajánlott fel a Magyar Táncművészeti Egyetem két hallgatójának.

Szabó Rozi és Gáspár Sámuel (felkészítő mesterük: Csizmadia Tamás) egy hét milánói ösztöndíjat nyertek a Milano Contemporary Ballet társulatánál.

Örülünk, hogy a versenyen még többen megismerhették MTE-t és az intézményben folyó színvonalas szakmai munkát, oktatást. A gyerekek számára természetesen nem csak az verseny élménye, a tapasztalat és az eredmény, a felkészülés folyamata is fontos volt.

Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő mestereiknek.

Megszakítás