Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

A Meet the Jury eseménnyel megkezdődött a BBGP (VIDEÓ)

By 2023.11.21.No Comments

Hétfőn este hivatalosan is megkezdődött a Budapest Ballet Grand Prix . A Nemzeti Táncszínházban az M5 Kulturális csatorna műsorvezetője, Morvai Noémi és a versenyigazgató, Nagy Tamás majd 50 percig beszélgetett a zsűri jelenlévő tagjaival. A kiváló művészek a résztvevőktől is sok kérdést kaptak.

Az verseny nulladik napján először az elismert mesternő, Magyari Anita workshopján vehettek részt az érdeklődők a Magyar Táncművészeti Egyetem campusán, délután pedig megkezdődött a regisztráció a Nemzeti Táncszínházban. A napot a „Meet the jury” kerekasztalbeszélgetés zárta, melyen a BBGP versenyzői megismerkedhettek a nagytekintélyű, ám roppant közvetlen zsűrivel.

Suejin Kang és David Makhateli a beszélgetés idején még nem tartózkodtak Magyarországon, azonban a zsúri többi tagja, Anna Tsygankova, Daria Klimentová, Solymosi Tamás, Thomas Edur és Jan Broeckx mind tiszteletüket tették az eseményen. Az est házigazdái Nagy Tamás, Harangozó Gyula-díjas balettművész, a BBGP versenyigazgatója, az MTE Művészeti Tanácsának elnöke és Morvai Noémi televíziós műsorvezető voltak. A Budapest Ballet Grand Prix-ról az M5 csatorna december 4-én 21 óra 30 perckor egyórás összefoglalót sugároz.

A beszélgetés első felében ünnepélyesen bemutatták és színpadra szólították a BBGP zsűritagjait, majd arról kérdezték az elismert táncművészeket, milyen kvalitásokat keresnek szerintük a társulatok egy táncosban, milyen kapcsolódásuk van Budapesttel, illetve, hogy mi változott az elmúlt években a balett világában? Az kerekasztalbeszélgetés második felében pedig a közönség soraiban ülő versenyzők tehették fel kérdéseiket a zsűrinek.

A beszélgetés teljes egészében megtekinthető ITT. 

Megszakítás