Skip to main content
EgyetemHírekKiemelt

Az MTE hallgatói is felléptek az Educatio megnyitóján

By 2024.01.12.No Comments

Kiss János Kossuth-díjas balettművésznek, a Magyar Táncművészeti Egyetemet fenntartó Kuratórium elnökének is megköszönte Csák János kulturális és innovációs miniszter, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is felléptek a 24. Educatio Okatatási szakkiállítás megnyitóján.

Az esemény megnyitóján Csák János miniszter azt mondta, aki ma a szakképzésben vagy a felsőoktatásban tanul biztos lehet abban, hogy lesz állása.

A rendezvénynek ismét a Hungexpo A pavilonja ad otthont, ahol 45 hazai felsőoktatási, 7 közoktatási intézmény, 33 külföldi továbbtanulási lehetőség és még sok-sok másik kiállító várja szombatig az érdeklődő középiskolásokat, leendő mesterszakos hallgatókat és kísérőiket.

A Magyar Táncművészeti Egyetem standja jól állta pénteken az érdeklődők rohamát, ahogy várni lehetett, népszerű volt a stand és reméljük, hogy sokan fordulnak emiatt a táncművészet felé.

A kiállítás három napján a rendezők több mint ötvenezer látogatóra számítanak. A legtöbb érdeklődő az idén érettségiző középiskolások közül kerül ki, de egyre többen jönnek 10., 11. osztályosok is, akik jó előre szeretnének információt szerezni a majdani továbbtanulási lehetőségekről. Az MTE iránti érdeklődés az első percektől fogva igen nagy volt, a kollégák és a hallgatók sokat tettek azért, hogy jóhírét vigye mindenki az egyetemnek.

A megnyitóról készült összefoglalót itt tekinthetik meg.

 

Megszakítás