Skip to main content
EgyetemGimnázium, kollégiumHírekKiemelt

Gratulálunk Zsuráfszky Zoltánnak, a Nemzet Művészének!

By 2022.11.03.No Comments

A legrangosabb magyarországi művészeti elismerésnek számító Nemzet Művésze díjat vehette át csütörtökön a Pesti Vigadóban, Zsuráfszky Zoltán táncművész-koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetemet fenntartó Kuratórium tagja.

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2022-ben Kardos Sándor operatőrnek, rendezőnek, forgatókönyvírónak, fotográfusnak, Kévés György építésznek, Lakner László festőművésznek és grafikusnak, valamint Zsuráfszky Zoltán táncművész-koreográfusnak ítélte oda az elismerést.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a díjátadón hangsúlyozta: Magyarországon ma a kultúra stratégiai fontosságú ágazat. Kiemelt cél, hogy az elért eredmények megtartása mellett lendületet tartsunk a kulturális életben.

Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az elismeréseket átadva köszönetet mondott a díjazottaknak emberi és művészi példamutatásukért.

A Nemzet Művésze díjat azok érdemlik ki, akik kimagasló életművet, más szóval remekművek egész sorát hozták létre – fogalmazott.

Az ünnepségen részt vett Fodorné Molnár Márta, egyetemi tanár, az MTE rektora és Kiss János, Kossuth-díjas balettművész, az MMA alelnöke, a Magyar Táncművészeti Egyetemet fenntartó Kuratórium tagja.

 

Fotó: mnte.hu

 

Megszakítás