Skip to main content
Blog

Gyorsétterem kontra rendes ebéd

By 2020.04.22.január 30th, 2022No Comments

Érdekességként készítettünk egy szemléltető összeállítást, amelyen láthatjátok, hogy milyen nagy tápanyagtartalombeli különbség van egy gyorséttermi menü, hambi-sült krumpli-kóla kombináció és egy roston sült csirkemell, petrezselymes burgonya, grillezett zöldségek, házi limonádé összeállítású étkezés között.

A burger király menü több mint kétszer annyi kalóriát és zsírt, közel háromszor annyi szénhidrátot, illetve majdnem 70 grammal több hozzáadott cukrot tartalmaz a király otthoni csirkés ebédhez képest. Értékes tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok és rostok viszont alig vannak ebben a gyorséttermi menüben, márpedig a megfelelő arányú és mennyiségű tápanyagok pótlásáról gondoskodnod kell. Ezáltal mind az alakod, mind a teljesítményed is csúcsformában lesz!

Jussanak eszedbe ezek az infók, amikor dilemmázol, hogy mit is választanál rendszeresen ebédre!

Fontos! A gyorséttermi ételek sem tiltólistásak, alkalmanként beillesztheted az étrendedbe.

A karantén-időszak alatti táplálkozásról szóló írásunkat itt olvashatod: http://mte.nhely.hu/blog/a-tancosok-taplalkozasa-home-office-korulmenyek-kozt/

Továbbá érdemes dietetikusainkhoz, Asiama Evelynhez (asiama.evelyn@mte.eu) és Shenker-Horváth Kingához (horvath.kinga@mte.eu) fordulni, akik személyre szabottan tudnak táplálkozási tanácsokkal segíteni Titeket!

 

Megszakítás