Skip to main content
Digitális oktatásGimnázium, kollégiumHírekKönyvtár

Kiegészítés a 2020. április 20-án megjelent, oklevelek kiállításának és kiadásának rendjéről szóló tájékoztatáshoz

By 2020.04.21.május 15th, 2020No Comments

Az MTE minden munkatársa számára fontos folyamatosan tájékoztatni a vonatkozó jogszabály alapján az oklevél kiadásához szükséges, nyelvi követelményeket nem teljesítő korábbi hallgatóit.

Valamennyi munkatárs azon dolgozik, hogy a szabályozásban foglaltak az MTE maradéktalanul és mielőbb teljesítse a vészhelyzetben megnövekedett egyéb feladatai mellett is. Ezért kérem, hogy a Tanulmányi Osztály felé kérdéseiket csak és kizárólag azután tegyék fel, ha a megjelent tájékoztatásokat figyelmesen elolvasták és még azt követően is maradt fenn kérdésük. Nyomatékosan kérem, hogy a korábbról ismert tanulmányi ügyintézőik bizalmával ne éljenek vissza és magán profiljaikon az oklevélkiadással kapcsolatban ne keressék őket. A honlapon közzétett tájékoztatáson túl információt – távoli munkavégzésükre tekintettel – ők sem tudnak szolgáltatni.

Felhívom figyelmüket, hogy facebookon keresztül oklevélkiadáshoz kapcsolódó tanulmányi ügyintézés nem folyik! Oklevél kiadásához igényüket csak és kizárólag a 2020. április 20-án kiadott tájékoztatásban található elektronikus kérelem benyújtásával tudják jelezni.

A MTE az oklevél átadás-átvételére vonatkozó rendelkezésekről tartalmazza, hogy az átadásra minden érintett esetében előzetes egyeztetést követően kerül sor, amelynek során az átadás/átvétel körülményeit az az érintettek személyes ukörülményeihez, lehetőségeihez és az aktuális járvány helyzethez igazítva határozza meg az MTE (indokolt esetben postai kézbesítés).

Jelen pillanatban a kiállítandó oklevelek számossága és a járványhelyzet folyamatos változása nem teszi lehetővé, hogy az elkészült oklevelek átadásának körülményeit előzetesen, minden érintettre vonatkozóan meghatározzuk.

Az MTE adminisztrációnak is az az érdeke, hogy a jogosultak minden kétséget kizáróan átvegyék oklevelüket, ezért az érintettek megértését kérem és javaslom, hogy a  hivatkozott tájékoztatásban foglalt elektronikus kérelmet nyújtsák be a tájékoztatóban foglalt elektronikus kérelem kitöltésével!

Tanulmányi osztályvezető

Megszakítás